SEMI-ORTHOPEDISCHE SCHOENEN

WAT IS HET VERSCHIL TUSSEN ORTHOPEDISCHE EN SEMI-ORTHOPEDISCHE SCHOENEN?

Semi-orthopedische schoenen is een confectieschoen die aangepast is voor verschillende aandoeningen. Sommige mensen kunnen hiermee geholpen zijn maar voor anderen volstaat dit niet en gaan ze beter over naar orthopedische schoenen. Een semi-orthopedische schoen heeft vooral als functie om de voet te beschermen en te ondersteunen, dit in combinatie met een steunzool kan voor diverse aandoeningen al een heel gunstig effect hebben, zeker om preventief tewerk te gaan. 

HOE WERKT HET ?

Heeft u een voorschrift voor semi-orthopedische schoenen? Maak dan een afspraak via onze website of telefonisch en we ontvangen u met een kopje koffie of een glas water.

 

Tijdens deze afspraak worden alle maten genomen van uw voeten en kijkt onze technieker naar hoe u stapt en bespreekt met u hoe wij u het best kunnen verder helpen. 

Nadien wordt de gepaste schoen voor u gekozen en zo snel mogelijk geleverd. De leverdatum wordt u ook meteen meegedeeld als u uw keuze aan ons doorgeeft.

WIE HEEFT RECHT OP SEMI-ORTHOPEDISCHE SCHOENEN?

In 1e instantie is het een initiatief voor mensen met diabetes om voetwonden te genezen of te voorkomen. Hier gaat het vaak samen met een steunzool om de voet de juiste ondersteuning te geven. Daarnaast hebben we rolstoelpatiënten die geen loopfunctie meer hebben en behoefte hebben aan ondersteuning en bescherming van hun voeten. 

Wil je weten of jij recht hebt op semi-orthopedische schoenen? Neem dan contact met ons op en wij kijken het voor u na!

HOE VAAK HEEFT U RECHT OP SEMI-ORTHOPEDISCHE SCHOENEN?

U heeft jaarlijks recht op een nieuw paar semi-orthopedische schoenen. Dit lijkt op het eerste zicht weinig maar met het juiste onderhoud van uw schoenen zullen die langer dan 1 jaar dienst doen voor u!

WAT KOST HET?

De kostprijs is afhankelijk van het type semi-orthopedische schoen dat u kiest.

IS ER TERUGBETALING?

Ook voor semi-orthopedische schoenen is er terugbetaling voorzien via de ziekenkas. Dit gaat steeds over

€ 144,08 per paar.

Benieuwd naar de mogelijkheden met semi-orthopedische schoenen? Bekijk hieronder alvast een paar modellen!

  • Facebook - White Circle
  • Instagram - White Circle

© 2019 ontwikkeld door O-point